Biografie

Vangrail draait al even mee en speelt hits en klassiekers van de bekendste artiesten met de benodigde energie. Naast het spelen van covers heeft Vangrail inmiddels hun tweede album Laat De Muziek Aan uitgebracht. De gelijknamige single Laat De Muziek Aan is live een enorme hit geworden.

De jongens wonnen een award voor Populairste Band van Nederland en in hetzelfde jaar werden ze onderscheiden voor de single Ik Mis Je, welke ook op het laatste album is verschenen.

Vangrail speelt covers op een eigenzinnige en aanstekelijke wijze: loepzuiver, strak, en altijd met 100% energie. Het eigen werk dat live gespeeld wordt past altijd, en zal nooit ten koste gaan van de show. Vangrail laat niets aan het toeval over. Deze vijfkoppige formatie weet wat zijn publiek wil horen.

Vangrail is een livesensatie en dat resulteert in een overvolle agenda. Vangrail speelt dan ook niet voor niets al een aantal jaren tussen de 100 en 150 shows per jaar, door heel Nederland en soms daarbuiten.

Vangrail, een gewone band kan altijd nog.

NIEUW ALBUM: Laat de Muziek Aan

Vangrail gebruikte de periodes van relatieve rust tussen alle optredens in de afgelopen jaren om volop te sleutelen aan de nummers van het nieuwe album, dat Laat de Muziek Aan heet. De muziek van de meeste songs is geschreven door Raynaud Ritsma in samenwerking met producer Edwin de Groot. De muziek is opgenomen in de Rooftop Studio’s van Edwin van Hoevelaak en de Bulletsound Studio’s. Teksten kwamen onder andere van Raynaud in samenwerking met Han Kooreneef, bekend van zijn werk met bijvoorbeeld Di-Rect, Paul de Leeuw en Guus Meeuwis. Drummer en schrijver Ton Dijkman bekend van onder andere Marco Borsato, Steve lukather (ToTo), Paul Young, Thé Lau en Browne Dutch schreef een aantal songs samen met Raynaud. Ook Jan Tekstra, die al werkte met Herman Brood, Marco Borsato en voor de musical Turks Fruit, schreef een aantal nummers voor Laat de Muziek aan.

Quote: “Het schrijven was behoorlijk intensief en ging niet altijd zonder slag of stoot. Muzikaal op één lijn komen is niet altijd vanzelfsprekend. Je moet geven, nemen, investeren en elkaar de creatieve ruimte geven.” Raynaud Ritsma

Jort Landman (bas)
Wiebe de Jong (toetsen)
Raynaud Ritsma (zang/gitaar)
Sander de Groot (drums)
Dirk Lennart Hogeveen (gitaar)

PERSONAL:

De realisatie van Laat de Muziek aan was een muzikaal avontuur. Dat maakt de ontlading bij ons alleen maar groter nu het album echt af is.

Dit wordt ons tweede album. Als mens word je volwassen en eigenlijk is het met muziek net zo. Die is met ons ook volwassen geworden, het is een verlengstuk van ons als mens. De muziek gaat diep en is luchtig tegelijk, maar kan ook hard en opzwepend zijn. Live komt hier nog een dimensie bij: de energie van het moment. We zijn uitgegroeid tot één van de populairste live-acts van Nederland.

~d(-_-)b~

Copyright Vangrail